Referat: Rydsgårds AIF - Östra Torps GIF

0-1 Anders Nilsson (Fredrik Sjöstedt) 20 min
0-3 Filip Zahn (Philip Marklund) 88 min

Varningar
Nicklas Mattsson 75 min
Nicklas Mattsson 88 min (utvisad)

Propagandafotboll, första nollan och vana målskyttar i matchen mot Rydsgård. Med Andreas Sjödin som nybliven pappa, Filip Marras och Johan Revesz borta av olika anledningar tvingades Östra Torp till en hel del ändringar. Martin Rengbo gjorde säsongsdebut på högerbacken och Philip Marklund var med i truppen för första gången.
Östra Torp vann på lördagen sin fjärde raka seger då man bortaslog Rydsgård i en tidig seriefinal. Östra Torp tog taktpinnen redan från början och man tillät inte Rydsgård låna bollen. Den ena upprullningen av Rydsgårds försvar avlöste den andra. Den allra hetaste chansen kom i den 17:e minuten då Torp visar upp hela sitt register med fint snabbt passningsspel där till slut Mikael Fransson blir fri men Mikaels avslut blir tyvärr för tamt. I den 18:e minuten skjuter Patrik Andersson ett hårt vänsterskott som går precis utanför. I den 19:e minuten hittar Martin Jönsson in med bollen till Anders Nilsson som från nära håll prickar stolpen. I den 20:e minuten slår Fredrik Sjöstedt ett perfekt inlägg som når Anders Nilsson och sin vana trogen placerar Anders iskallt bollen i mål till ledning för Torp 0-1. Detta var Anders 4:e mål i serien i år och också mål för honom för fjärde matchen i följd. I den 28:e minuten slår Fredrik Sjöstedt en fin boll ut på vänsterkanten till Anders Nilsson som på ett tillslag slår en superb krossboll över till andra sidan där Kaj Nurmi kommer springandes. Kaj tittar upp och slår ett perfekt inlägg till Mikael Fransson som elegant nickar in bollen i det vänstra krysset fram till 0-2. Detta var Mikaels 3:e mål i serien i år. Första halvtimmen är det bästa som Östra Torp presterat i år och visst borde ledningen varit både två och tre mål större i paus? Rydsgård har två farliga inläggsfrisparkar under de sista 10 minuterna som inte resulterar i mål. Andra halvlek blir mer som en transportsträcka där Östra Torp verkar bevaka ledningen. Östra Torp släpper under andra halvleken in alla fem avbytarna. I den 69:e minuten slår Mattias Jönsson ett inlägg mot bortre stolpen där Patrik Anderssons nick från nära håll räddas av målvakten. I den 82:a minuten släpps supersub Filip Zahn in i spelet och Anders Nilsson plockas av. I den 88:e minuten slår Fredrik Sjöstedt en fin långboll ut till inbytte Philip Marklund på högerkanten. Philip dribblar sig in i straffområdet och spelar snett bak till Filip Zahn som enkelt placerar in 0-3 vilket också blir slutresultatet. Detta var Filips 3:e mål i år! Efter målet får Nicklas Mattsson sin andra varning för en tackling som han utförde vid ett tidigare tillfälle. Plus till segern och nollan bakåt. Stort minus till stolpskotten som försökte låsa in våra bilar efter matchen genom att parkera bakom oss. I nästa match väntar Blentarp i en ny seriefinal på bortaplan på fredagen den 8:e maj klockan 19.00.